Valikko Sulje

Toy Story 4:n ensi-ilta

Disneyn omistaman Pixar yhtiön Toy Story 4 sai ensi-iltansa Amerikan mantereella kesäkuun 11. päivänä 2019 Los Angelesissa. Toy Story nousi nopeasti ensi-ilta viikon lipputilastojen kärkeen, kun se debytoi 4575:ssä Pohjois-Amerikan teatterissa. Animaatioelokuva keräsi 118 miljoonaa, mikä on selvästi vähemmän kuin mitä elokuvalta odotettiin. Toy Story 4 ei yltänyt ennustettuun 140 miljoonaan dollariin, mutta on silti Disneyn suuria kaupallisia menestyksiä.  Toy Storyn menestys nostaa sen neljänneksi parhaaksi Disney-tuotannoksi heti Incredibles 2:n (182 miljoonaa), Doria etsimässä (135 miljoonaa) ja Shrekin kolmas (121 miljoonaa). Toy Story 4 jätti varjoonsa mm. ”Child’s Play” ja ”Annabella Comes Home” -elokuvat. Toy Storyn ohella lähelle ennätyksiä nousivat Disneyn live-action filmatisointi Aladdin, joka keräsi 800 miljoonaa maailmanlaajuisesti. Näillä näkymin animaatio ylittää ainakin vuoden 2016 Doria etsimässä ja vuoden 2010  Toy Story 3:n tuotot lippuluukuilla

 Toy Storyn elokuvan ensi-illasta on kulunut jo 24 vuotta, eikä sarjan suosio osoita hiipumisen merkkejä. Toy Story 4:ssä seikkailevat tutut hahmot Buzz Lightyear Ja Woody-cowboynukke. Woodyn äänenä jatkaa Tom Hanks ja vastaparina Buzz Lightyear puhuu Tim Allenin äänellä.  Animaation on ohjannut Josh Cooley, joka on ollut mukana tekemässä Pixarin huippumenestyksiä Inside out – mielen sopukoissa (2015) ja Up – kohti korkeuksia (2009). Ensimmäisen. Toy Story 4 puhaltaa uutta henkeä tuotantoon, joka on hurmannut jo useamman sukupolven ajan kaikenikäisiä katsojia. Alkuperäinen tarina on John Lasseterin, Andrew Stantonin käsialaa. Toy Story 4:n ovat kirjoittaneet Rashida Jones, Will McCormack, Valerie LaPointe, Martin Hynes, sekä John Lasseter.

-Asiasta uutisoi Variety-lehti 23.6.2019, Tsekkaa koko juttu

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *