Valikko Sulje

Forrest Gump – Elokuvasta 25 vuotta

Erään 1990-luvun omaperäisimmän ja kiehtovimman elokuvan ilmestymisestä on kulunut 25 vuotta. Tutustuin Lily Rosenbergin artikkeliin Hollywoodreporter.com:ssa. Elokuvan tarkka julkaisuajankohta oli heinäkuun kuudes vuonna 1994. Pääosaa esittänyt Tom Hanks sai roolisuorituksestaan Oscarin. Kaiken kaikkiaan elokuva sai 6 Oscaria, 4 Golden Globe -palkintoa ja BAFTAn. Forrest Gump keräsi Pohjois-Amerikan lippuluukuilla 707,7 miljoonaa. Kertomus yksinkertaisesta, mutta hyväsydämisestä Forrestista vetosi kaikenikäisiin elokuvankatsojiin. Elokuvaan mahtui ennen näkemätön määrä ”aitoja” historiallisia tapahtumia Vietnamin sodasta tapaamiseen USA:n presidentin kanssa.

Paramount Pictures juhlisti elokuvan vuosipäivää järjestämällä ulkoilmanäytöksen elokuvasta Washington DC:ssä toukokuun 24. päivänä. Rosenberg luo katsauksen siihen, mitä Forrest Gumpin tähdet myöhemmin tekivät urallaan. Ennen Forrest Gumpin roolia Tom Hanks oli juuri voittanut pääosa Oscarin elokuvasta Streets of Philadelphia. Hanksin saavutuksia ovat myös ehdokkuudet 5 Oscariin ja 9 Golden Globeen. Hänen tunnetuimmat roolinsa 2000-luvulla nähtiin elokuvissa Pelastakaa sotamies Ryan ja Cast away – Tuuliajolla. Hanksin antoi äänensä Toy Story animaatioiden Woody-cowboynukelle.

Forrest Gumpissa pääosanesittäjän lapsuudenystävää Jennyä esitti Robin Wright. Hänen roolisuorituksensa arvostettiin yhdellä Golden Globe ehdokkuudella. Wright esiintyi myöhemmin mm. elokuvissa The Girl With the Dragon Tattoo ja Wonder Woman. Myöhemmällä urallaan hänet nähtiin merkittävässä roolissa House of Cards TV-sarjassa, jota tehtiin vuosina 2013-2018.

Gary Sinise nähtiin Forrest Gumpissa luutnantti Dan Taylorina, joka rampaantuu Vietnamin Sodassa, mutta selviää hengissä Forrestin ansiosta. Myöhemmin Tayloria ja Forrestia yhdistää hippiliike ja heidän perusta-mansa yritys Bubba Gump Shrimp comapany. Gary Sinisen pienemmät osat nähtiin Yksi lensi yli käenpesässä ja elokuvasarjassa Criminal Minds. Luultavasti Forrest Gumpin innoittamana Sinise myöhemmin perusti omaa nimeänsä kantavan säätiön sotaveteraaneille.

Asiasta kirjoitti 5.7.2019 Hollywoodreporter.com. Käy lukemassa koko artikkeli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *