Valikko Sulje

Batmanin rooliin Robert Pattinson

Radiotimes.comissa julkaistun artikkelin mukaan Matt Reevesin uutukaisen The Batmanin on tarkoitus saapua elokuvateattereihin kesäkuussa 2021. Edellisen kerran Batmanin panssarin puki ylleen Ben Affleck elokuvassa Batman V Superman vuodelta 2016. Batmanit ovat DC-comicsin tuotos ja sankarin luoja Bob Kane ensimmäinen Batman-sarjakuva ilmestyi vuonna 1939. Elokuvasta raportoidun mukaan uusi filmi tulee olemaan ns. stand-alone eli sen yhteys tarinan aikaisempiin episodeihin on löyhä. Elokuvan ohjaajan pallille istahtaa Apinoiden planeetan nousu -elokuvan ohjaaja Matt Reeves. Variety-elokuvajulkaisu raportoi, että elokuvan nimiroolin tulee ottamaan Robert Pattinson, joka muistetaan eritysesti Twilight vampyyrisaagasta. Miljonääri Bruce Waynen olemus tulee siis muuttumaan radikaalisti.

Deadlinen mukaan kisaa batmanin roolista kävivät viime metreillä brittinäyttelijäNicholas Hoult (X-Men, Tolkien) ja Pattinson. Tässä vaiheessa ei ole selvää saako tarina jatko-osia. Pahisten osalta elokuvaan on värvätty The Riddlerin rooliin on valittu Paul Dano ja hänen rinnalleen Kissanaiseksi nousee Zoe Kravitz Dark Night-trilogiassa Kissanaista näytteli Anne Hathaway. Myös poliisipäällikkö Gordonia näytellyt Gary Oldman korvataan uudella näyttelijällä. Andy Serkis (The Lord Of The Rings) ottaa Bruce Waynen hovimestarin Alfred Pennyworthin roolin. Gtoham Cityn mafiapääliköä näyttelee John Turturro. Nämä näyttelijävalinnat on vahvistanut itse ohjaaja Matt Reeves.

The Dark Night on yksi suosituimmista supersankareista, jonka alkuperä on sarjakuvissa. 1900-luvulla Batmanista on nähty lukuisia tulkintoja sekä TV-sarjoina, että täyspitkinä elokuvina. Kuuluisimpia versiota on vuonna 1966 julkaistu, sittemmin kulttiklassikoksi muodostunut Batman: The Movie. Kaikkein omaperäisimpänä tulkintana ovat jääneet elämään Tim Burtonin Batman (1989) ja Batman Returns (1992). Michael Keatonia monet pitävät ainoana oikeana Batmanina. Tarinan roistoina Burtonin filmeissä nähtiin Joker (Jack Nicholson), Catwoman (Michelle Pfeiffer) ja Penguin (Danny DeVito). Hieman vähemmälle huomiolle on jäänyt vuoden 1995 elokuva Batman Forever, jonka ohjasi Joel Schumacher.

Batman teki näyttävän paluun valkokankaalle Christopher Nolanin sovituksessa Batman Begins. The Dark Knight -trilogian avaus palaa tarinan juurille, ja siihen miten Bruce Waynesta tuli Batman. Kriitikot arvostivat Nolanin elokuvat korkealle. Myös suuri yleisö otti modernin tarinaversion hyvin vastaan. International Movie Database Top 250 -listalla trilogian toinen osa on kärkipäässä.

Robert Pattinson vastasi toimittajan kysymyksiin, ja teki selkoa Batman roolivalinnastaan. Twilight-elokuvien tähtenä hän halusi tehdä parhaansa. Rooleihinsa hän suhtautuu nöyrästi, ja on varautunut siihen, että jokainen projekti saattaa olla viimeinen. Pattinson pitää Batmanin rooliaan suurena haasteena. Päätös Batman syntyi innoituksen vallassa. Pattinsonista tuntui heti, että tämä on juttu, jonka hän haluaa tehdä. Pattinsonin mielestä Batman ei ole tavallinen sankarihahmo, sillä hän ponnistelee jatkuvasti identiteettinsä kanssa. Bruce Wayneen kuuluu jotain syvällisempää, joka kumpuaa vaikeasta lapsuudesta, eikä hän tunnu pääsevän pakoon menneisyyttään.

-Asiasta uutisoi cosmicbook.news 13.11.2019 ja radiotimes.com  7.12.2019, Tsekkaa koko juttu 

K

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *