Valikko Sulje

Disneyn tulevia live-action elokuvia

Disneyn Live-action versio muinaiseen Kiinaan sijoittuvasta Mulan-animaatiosta on viimein valmistumassa. Elokuvan nimirooliin on kiinnitetty kiinalainen kaunotar Liu Yifei. Hänet muistetaan elokuvasta The Forbidden Kingdom. Yifei valikoitui yli tuhannen ehdokkaan joukosta. Asiasta uutisoi elokuvaviihteeseen keskittyvä Hollywood Reporter nettisivusto. Elokuvan ohjaa Whale Rider (2002) elokuvasta paljon potkua uralleen saanut Niki Caro. Disney on ilmoittanut, että Yifein vastaparina elokuvassa nähdään Uusi-Seelantilainen Yoson An. Mulanin näyttelijäkavalkadista erottuvat myös Utkarsh Ambudkhar ja Ron Yuan. Elokuvan pahista näyttelee Jason Scott. Koronavirus siirtää Mulanin esitysajankohtaa myöhemmäksi, mutta kuitenkin tämän vuoden puolelle.

Disney-yhtiöllä on työn alla live action uusintaversio monen vuosikymmenen takaisesta 101 Dalmatialaista -piirretystä. Tällä kertaa näkökulma on hieman erilainen. Cruella, kuten nimikin jo kertoo, keskittyy alkuperäisen tarinan turkiksista pitävään pahikseen. Emma Stone tulee näyttelemään pääosaa. Disneyn D3 megatapahtumassa elokuussa vuonna 2019 Stone paljasti elokuvan sijoittuvan 1970-luvun Lontooseen. Elokuvaa tähdittävät sivuosarooleissa Joel Fry, Paul Walter Hauser ja Emma Thompson.  

Peter Panista on jo tehty live-action uusintaversio vuonna 2003. Alkuperäisen elokuvan fanit tulevat ilahtumaan vuonna 2021 elokuvateattereihin saapuvasta Peter Pan & Wendy elokuvasta. Elokuva keskittyy näiden kahden hahmon ympärille, mutta tällä kertaa Wendy saa enemmän huomiota tasavertaisesti Peter Panin kanssa. Elokuvasta ei ole tihkunut julkisuuteen paljoakaan, mutta David Lowery tulee istahtamaan ohjaajan pallille. Elokuva tulee Loweryn mukaan olemaan hyvin suoraviivainen sovitus vanhasta tarinasta.

Disney animaation renessanssi ajan Pieni Merenneito -piirretty saa uuden tulkinnan live-action elokuvan muodossa.  Lin-Manuel Miranda ja Alan Menken yhdistävät voimansa kirjoittamalla elokuvan laulut. Heillä onkin tekemistä yltää alkuperäisen piirretyn tasolle. Onneksi kuulemme myös tutut Aalloissa siis ja Onnettomat sielut.  Elokuvan nimirooli on annettu suurelle yleisölle tuntemattomalle tummaihoiselle Halle Baileylle. Fanit ovat tästä suuttuneet. Arielinhan piti olla tanskalainen ja punapää. Merennoita Ursulaa näyttelee Melissa McCarthy ja prinssi Ericiä Jonah Hauer-King.  

Ennen Walt Disneyn kuolemaa vuonna 1966 valmistui käsin piirretty Viidakkokirja. Jon Favreau ohjasi siitä ensimmäisen live-action tulkinnan vuonna 2016. Nyt sille ollaan käsikirjoittamassa jatkoa. Suuri osa tästä projektista on vielä hämärän peitossa. Ensi-illan tarkasta ajankohdasta ei ole tietoa eikä varmasti tiedetä, keitä siinä tulee näyttelemään. Käsikirjoittaja Justin Marksin mukaan The Jungle Book 2 mukaellaan osin vuoden 1967 klassikosta. Uusi elokuva menee kuitenkin syvemmälle ja tuo valkokankaalle jotain täysin uutta. Marks on ammentanut elokuvaan paljon ideoita Disneyn arkistoista.

Disneyn kaikkien aikojen ensimmäinen kokopitkä piirretty Lumikki ja seitsemän kääpiötä saa uuden sovituksen. Hollywood Reporterin mukaan La La Landin ja The Greatest showman säveltäjät Benj Pasek ja Justin Paul yhdistävät voimansa käsikirjoittaja Erin Cressidan kanssa. Vaikka elokuvasta ei tiedetäkään vielä paljoa, ikoniset laulut tulevat siivittämään elokuvan juonta.

Disneyn synkkäsävyinen, jopa painajaismainen Pinocchio oli teattereissa vuonna 1940. Se on kertomus puuseppä Gepetton rakentamasta puunukesta, johon kotihaltia puhaltaa hengen. Pinoccchio haluisi olla oikea poika ja hänen epärehellisyytensä johtaa moniin seikkailuihin. Fantasiaelokuvista tuttu ohjaaja Robert Zemeckis on tarttunut tilaisuuteen tuoda live-action versio valkokankaalle. Gepetton rooliin sovitettiin Tom Hanksia, mutta tämä tiettävästi kieltäytyi kunniasta.  

Miekka kivessä on Disneyn vähemmän tunnettuja piirrettyjä ajalta ennen 1990-luvun renessanssia. Tarina perustuu King Arthurin lengendaan ja tarinasta on sovitettu lapsille sopiva versio. Elokuvan kuvaukset ovat käynnissä Pohjois-Irlannin Belfastissa Game of Thronesin alkusijoilla. Hollywood Reporterin mukaan GoT-tv-sarjan käsikirjoittaja kirjoittaa The Sword of the Stonen. Juan Carlos Fresnadillo on valittu ohjaajaksi.

Toistaiseksi nimetön projekti tulee olemaan jatkoa jättimenestykseen nousseelle Alladdin Live action filmatisoinnille. Tarinan seuraava kappale keskittyy Prinssi Andersiin (Billy Magnussen), joka vuoden 2019 versiossa näytteli sivuosaa prinsessa Jasminen kilpakosijana. Magnussenin valintaa voi pitää jossain määrin kummallisena, mutta toiveet ovat korkealla ja hänen uskotaan hoitavan homman kotiin. Alladdinin tarina ei pääty vielä tähän, vaan sille on suunnitteilla toinenkin jatko-osa. Käsikirjoituksen tekevät John Gatins ja Andrea Berloff. Elokuva juoni ei tule olemaan suora jatko-osa kahdelle edeltävälle Alladdin rainalle. 

Nuoremmalle katsojasukupolvelle suunnattu Lilo & Stich saapui elokuvateattereihin vuonna 2001. Hawaijin saarille sijoittuva Lilo & Stitch oli Dean DeBloisin ja Chris Sandersin yhteinen projekti. Fantasia ja scifi elokuvan elementtejä sekoittava Lilo & Stitch ei yltänyt lippuluukuilla samana vuonna julkaistun Ghibli studion Spirited Awayn (Henkien Kätkemä) tasolle. Live Action versio tarinasta otettiin tuotantoon helmikuussa 2020. Tämän elokuvan julkaisuajankohta ja juonen yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa. Hollywood Reporterin mukaan käsikirjoituksesta vastaavat Mike Van Waes, Dan Lin ja Jonathan Eirich.

Notre Damen kellonsoittaja on Disneyn renessanssiajan elokuvia. Se perustuu löyhästi Victor Hugon romanttiseen novelliin, jonka suomeksi käännetty versio sai nimen Pariisin Notre Dame. Live Action versio tarinasta saa ensi-iltansa luultavasti vasta muutaman vuoden päästä. Alkuperäisen piirretyn musiikin säveltäneet Alan Menken ja Stephen Schwartz palaavat elokuvan pariin. Vielä ei ole paljastettu ketkä tulevat ottamaan Quasimodon ja Esmeraldan roolit.

Disneyn Bambi-eläinsatu oli ilmestyessään monelle järkytys. Bambin äiti saa surmansa metsästäjän luodista. Piirretyissä harvoin kuvataan kuolemaa noin läheltä. Tarinassa on kuitenkin ainesta kuvattavaksi uudestaan modernein menetelmin. Bambi tullaan kuvaamaan kokonaan CGI:nä sikäli kuin todellisia eläimiä kuten hirveä haisunäätä ja jänistä ja ei haluta käyttää. Otin sen kuitenkin mukaan tälle listalle, vaikka se ei varsinaisesti Live action leffa tule olemaankaan. Elokuvan käsikirjoittavat Geneva Robertson-Dworet ja Lindsey Beer.

Hollywood Reporterin mukaan Disney on valmistelemassa kuuluisan varkaan legendalle jatkoa. Robin Hoodin tarinan tunnemme mm. Kevin Costnerin ja Russell Crowen tulkitsemana. Suunnitteilla oleva elokuva on musikaali ja siinä yhdistyvät antropomorfismi ja Live-Action ja CGI – samalla tavalla kuin Leijonakuninkaassa ja Viidakkokirjassa. Elokuvan tulee ohjaamaan Carlos Lopez Estrada. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *