Valikko Sulje

Batmanin tulevaisuus

DC Comics sarjakuvayhtiön kenties merkittävin luomus Batman saa jatkoa valkokankaalla. Tulevien elokuvien ohjaajaksi on kiinnitetty Apinoiden planeetan nousu- elokuvan ohjannut Matt Reeves. Julkisuuteen on tihkunut jonkin verran tietoa tulevien elokuvien näyttelijävalinnoista ja julkaisuajankohdasta mutta ei paljoakaan juonikuvioista. Christopher Nolanin Dark Knight-trilogia sai lepakkomiehen tarinan jonkinmoiseen päätökseen, mutta nyt sarjakuva hahmoon puhalletaan uutta henkeä uusien näyttelijöiden voimin. Nimirooliin on jo suurella todennäköisyydellä valittu Twilight-elokuvien tähti Robert Pattinson. Hänen kanssaan roolista kilpaili viime metreille asti Nicholas Hoult. 

Matt Reeves on paljastanut esittelevänsä faniyhteisölle uuden Jokerin. Pääpahiksen tulemme näkemään ainakin kolmessa elokuvassa. Jotkin fanit ovat levittäneet huhua, että Jokerin rooliin hyppäisi standalone elokuvassa klovnia esittänyt Joaquin Phoenix. Matt Reevesin mukaan Jokeria tulee esittämään joku aivan muu.

Batman sarjakuvien historia alkaa vuodesta 1939, ja Batman on sen jälkeen jatkanut seikkailujaan useamman eri sarjakuvapiirtäjän voimin. Nyt lepakkomiehen tarinaa ollaan päivittämässä uudelle vuosituhannelle. Tämä tarkoittaa, että Matt Reevesin elokuvat tuovat jotain uutta klassisiin hahmoihin kuten Kissanaiseen ja Pingviiniin. Poliisipäällikkö Gordonin rooliin valitulla Jeffrey Wrightilla on tekemistä korvata The Dark Knight trilogian Gary Oldman. Elokuvissa tullaan näkemään myös uusi Batmobiili. Reevesin on löydettävä tasapaino kunnioittamalla Bob Kanen perintöä ja lisätessään uusia innovaatioita.

Variety-verkkosivusto raportoi tuntemattomaan lähteeseen nojautuen, että Oscar-ehdokkaana ollut Jonah Hill olisi kiinnitetty joko Riddlerin tai Pingviinin rooliin. Pingviinin monet varttuneemmat muistavat Tim Burtonin vuoden 1992 Batman – paluu -elokuvasta.  Reeves lopulta selvensi, että Oswald Cobblepotin eli Pingviinin pieni mutta merkittävä rooli on annettu Colin Farrellille. Haastattelussa Farrell kertoo olleensa innoissaan muutamasta kohtauksesta, joissa Pingviini on mukana.

Ensin Warner Bros tiedotti, että The Batman nimen saanut elokuva nähdään elokuvateattereissa 25.kesäkuuta vuonna 2021. Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusjärjestelyjen takia julkaisua viivytettiin 1. lokakuuta 2021 asti.

Batmanin ikonisesta ajoneuvosta on julkaistu kuva Twitterissä. Niin ikään ensimmäinen kuva Batmanin tunnusmerkillisestä hieman ulkonäöltään parannellusta puvusta levisi sosiaalisessa mediassa. Vuoden 2020 alussa Warner Bros:in julkaisi Batman elokuvien tärkeimmät sivuosaroolit. Bruce Waynen hovimestaria näyttelee Live action filmeistä tuttu Andy Serkis. Toista pahantekijää The Riddleriä esittää Paul Dano, jonka yleisö on nähnyt mm. lännendraamassa There Will Be Blood. Selina Kylen eli Kissanaisen rooli annettiin eksoottiselle Zoë Kravitzille.

The Batmanin kuvaukset on monien viivästyksien jälkeen aloitettu 27. tammikuuta.  Tarinan käänteistä tiedetään, että ne perustuvat suurelta osin DC Comicsin Dark Knight sarjakuviin. Ohjaaja Reeves kuvailee Gotham City elokuvan tarinaa sanaparilla ”noir-driven”, joka viittaa alkuperäisiin Batman-sarjakuviin. Reevesin Batman tulee olemaan enemmän salapoliisi kuin toimintasankari kuten Christopher Nolanin elokuvissa.

Suunnitelmat The Batman -elokuvan toteutuksen tiimoilta ovat muuttuneet moneen kertaan. Ensin ohjaajaksi, käsikirjoittajaksi ja pääosan esittäjäksi haluttiin Ben Affleck. Hänet nähtiin elokuvassa Batman V. Superman: Dawn of Justice. Tämän erillisen tarinan (standalone) saamat vastareaktiot johtivat lopulta siihen, että Affleck siirsi ohjaajan tehtävät Matt Reevesille. Affleck irtisanoutui lopullisesti projektista tammikuussa 2019 ja studio tiedotti etsivänsä elokuvalle uutta pääosanesittäjää.         

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *