Valikko Sulje

Linkkikokoelma

 

Tälle sivulle olen kerännyt linkkejä sekä suomenkielisille, että englanninkielisille elokuva-aiheisille sivustoille. Toivottavasti löydät jotain mieltäsi kiinnostavaa.

Allmovie.com

IMDb:n tapainen arkisto ajankohtaista ja historiallista tietoa elokuvista, näyttelijöistä ja TV-ohjelmista.

Deadline.com

Elokuvauutisia tarjoava sivusto.

Disney.fi

Maailman suurimman animaatiostudion (suomenkielinen) kotisivu. Animaatioiden lisäksi tietoa…

Elonet.fi

Suomen kansallisfilmografia, jota ylläpidetään Kansallisen audiovisuaalisen instituutin puolesta.

Episodi.fi

Kerran kuukaudessa ilmestyvän kotimaisen Episodi-lehden nettiversio tarjoaa elokuva-alan uutisia, arvosteluja ja katsauksia tulevaisuuteen.

Finnkino.fi

Pohjoismaiden suurimman elokuvateatteriketjun kotisivut. Täältä onnistuu mm. lippujen ostaminen. Esitelty kaikki ensi-iltaelokuvat ja paljon tulevia.

Holywoodreporter.com

Ajankohtaisiin viihdeuutisiin keskittynyt sivusto. Tarjoaa Hollywoodin pääkallonpaikalta valtavasti muutakin sisältöä kuin vain elokuvauutisia.

imdb.com

Internetin kattavin elokuva-alan arkisto, josta löytyy elokuvien taustoja, arvosteluja ja näytteijöiden esittelyjä. Kiinnostusta herättää myös IMDb:n top 250-lista käyttäjien arvostamista elokuvista.

Looper.com

Paljon asiaa elokuvista ja niiden tekijöistä, sekä näyttelijöistä. Tarjoaa tietoa elokuvien taustoista,  fanikulttuurista ja sen viimeisimmistä ilmiöistä.

Pixar.com

Disneyn nykyisin omistama animaatiostudio on kuuluisa monista palkituista lasten- ja aikuisten animaatioista.

Rotten Tomatoes

Rotten Tomatoes pitää yllä kriitikoiden listoja ja arvosteluja katsotuimmista elokuvista.

Slashfilm.com

Kattava sivusto elokuvantekijöistä ja tapahtumista kulissien takana. Paljon trailereita ja elokuvaesittelyjä. Sarjakuviin perutuvat supersankarielokuvat hyvin edustettuina.

Starwars.com

Elokuvasarjan virallinen kotisivu. Visuaalisesti näyttävä ja käytettävyydeltään hyvä uusimman tiedon kohtaamispaikka. Varsinaisten elokuvien lisäksi paljon yksityiskohtiasta tietoa elokuvien ympärillä pyörivästä fanikultuurista.

Variety.com

Variety on arvostettu viihdeuutisia tarjoava saitti. Elokuvista kiinnostuneille se tarjoaa viime hetken tietoja ja arviointeja tulevista hittielokuvista ja elokuvamaailman ilmiöistä.

Wookiepedia

Netin suurimmasta tietosanakirjasta Wikipediasta inspiraationsa saanut sivusto. Wookiepedia keskittyy Star Wars -elokuvien maailmaan.

Watchmojo.com

Watchmojo kehittää ja pitää yllä top 10 -listoja koko elokuvan historian ajalta. Watchmojon youtube-kanavalla on jo yli 20 miljoonaa tilaajaa. Aineistoa mainostetaan tulevan ulos joka päivä.