Valikko Sulje

Hollywoodin suosituimmat tähdet 2020

Meriitti elokuvantuotannon keskuksessa Hollywoodissa lienee jokaisen näyttelijän uran huipentuma. Mutta tähdet eivät voi olettaa pysyvänsä suosiossa kovin pitkään. Useimmat näyttelijät eivät pysy parrasvaloissa montaakaan vuotta. Hollywood esittelee nuoremman sukupolven näyttelijöitä kaiken aikaa. Kukaan ei osaa ennustaa ketkä nousevat suosioon lähitulevaisuudessa. Tässä kirjoituksessa esittelen lyhyesti Hollywoodin tähtinäyttelijöitä, joita itsekin pidän suuressa arvossa.

Robert Downey Jr. aloitti uransa lapsinäyttelijänä 70-luvulla. Hänen läpimurtoroolinsa oli suurliikemies Tony Stark elokuvassa Iron Man. Sittemmin Iron Man on poikinut kaksi jatko-osaa, sekä esiintynyt Marvel studioiden Avenger supersankarielokuvissa.  Iron Man elokuvat ovat Tehneet Robert Downeysta rikkaan miehen ja nostaneen hänet 2000-luvun suurimpien näyttelijöiden joukkoon. Iron Man elokuvat ovat rikkoneet miljardin dollarin rajapyykin.

Johnny Depp on taiteilija ja myös muusikko näyttelijäntyönsä ohella. Häntä pidetään monipuolisena ja lahjakkaana näyttelijänä. Depp on voittanut lukuisia palkintoja mukaan lukien Golden Globe ja olleen ehdokkaana Oscar-palkinnon saajaksi. Suuri yleisö muistaa Johnny Deppin historiallisen menestyksekkäistä Pirates of Caribbean leffoista. Nuorempana hän esiintyi Tim Burtonin unenomaisessa kulttielokuvassa Saksikäsi Edward. Hieman toisenlainen rooli Deppillä oli vuoden 2007 kauhuelokuvassa Sweeney Todd – Fleet Streetin paholaisparturi.   

Chris Hemsworth nousi kuuluisuuteen nimiroolissaan Marvel elokuvassa Thor ja sen jatko-osassa Thor – The Dark World. Pelkästään näistä Hemsworth on ansainnut melkoisen omaisuuden. Jotkut arvioivat hänellä olevan noin 37 miljoonan dollarin tulot. Hemsworth näytteli Thoria myös supersankarikimarassa The Avenger ja Avengers: Age of Ultron.

Bradley Charles Cooper on nuoresta iästään huolimatta ollut monessa mukana. Hän on tällä hetkellä yksi suosituimpia ja halutuimpia draamanäyttelijöitä. Cooper taipuu myös komediallisiin rooleihin esimerkiksi elokuvissa Unelmien pelikirja (2012) ja Vakavampia roolisuorituksia hänellä oli elokuvissa American Hustle ja American Sniper. Jälkimmäisenä mainittu oli uskomaton taloudellinen menestys 540 miljoonan dollarin lipputuloilla.

Tämän vuoden elokuussa 50-vuotissyntymäpäiviään viettävä Matt Damon on Hollywoodin halutuimpia tähtiä. Tunnetuin roolityönsä lienee palkkatappaja Jason Bourne Paul Greengrassin ohjaamissa toimintaelokuvissa. Hänen väkevin nuoruudentyönsä on matematiikkanero elokuvassa Good Will Hunting (1997). Damon on ollut sivuosaroolissa elokuvissa Pelastakaa sotamies Ryan (1998) ja Departed (2006). Hänen meriitteihinsä kuuluvat oscar parhaasta käsikirjoituksesta yhdessä Ben Afleckin kanssa, sekä Golden Globe samasta suorituksesta.

Will Smith on toinen monipuolinen näyttelijä.  Hänet tunnetaan erityisesti komediallisista rooleistaan. Hän on näytellyt myös semmoisissa elokuvissa, jotka näennäisen vakavuutensa lisäksi viljelevät runsaasti huumoria.  Will Smithin elokuvadebyytti nähtiin jo vuonna 1990 ja hän on pysynyt pinnalla siitä lähtien. Smith muistetaan pääosasta elokuvassa Men in Black (1997) ja sen kahdesta jatko-osasta, sekä sivuosaroolistaan scifi-katastrofielokuvassa Independence Day (1996).

Leonardo DiCaprio on tullut kuuluisaksi näyttelijänuransa ohella hyväntekeväisyyshankkeiden taustahahmona erityisesti ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Hänkin aloitti uransa jo nuorena. DiCaprion nousi suuren yleisön suosioon koskettava rooli elokuvassa What’s Eating Gilbert Grape (1993) ja James Cameronin menestyselokuvassa Titanic (1997). Myöhemmin DiCaprio on näytellyt hyvin erilaisissa elokuvissa, kuten The Great Gatspy, Departed ja Wolf of Wall Street. Oscar hänelle myönnettiin viimein vuonna 2016.

Tom Hanks on ehtinyt jo lähes 65-vuoden ikään, mutta vauhti ei ole yhtään hidastunut. Hänen meriittinsä näyttelijänä jättää varjoonsa monet muut tämän vuosituhannen alun tähdet. Näyttelijäntyönsä ohella hän ohjaa, käsikirjoittaa ja tuottaa elokuvia. Hänen varhaisimpia menestyksiään oli AIDS:ia sairastavan homoseksuaalin asianajajan rooli elokuvassa Philadelphia. Minun mieleeni ovat jääneet pääosa Robert Langdonina trillereissä DaVinci koodi (2006), ja Enkelit ja Demonit (2009). Muita menestyksiä ovat olleet Forrest Gump ja Pelastakaa sotamies Ryan, sekä Cast Away – tuuliajolla.

Tom Cruisen lompakko on paisunut hittielokuvien myötä.  Cruisen tarinan tuntevat ihmettelevät, miten syvästi uskonnollisesta pojasta tuli toimintaelokuvien tähti. Hän siirsi syrjään haaveensa pastorin urasta ja keskittyi näyttelemiseen. Cruisen läpimurtona voidaan pitää pääosaa elokuvassa Top Gun – lentäjistä parhain. Cruise muistetaan myötätuntoa herättävistä rooleistaan, elokuvassa Sademies ja Syntynyt 4. heinäkuuta. Todelliseen menestykseen hän nousi Mission Impossible -elokuvien myötä. Ne tuottivat budjettinsa moninkertaisesti takaisin.

Harrison Ford aloitti näyttelijänuransa 1960-luvulla. Noilta ajoin peräisin olevat elokuvat eivät vielä olleet hänen ominta alaansa. Todellinen läpimurto tällä hyvin omaperäisellä näyttelijällä tapahtui vuonna 1977 Tähtien sota elokuvasarjan Han Solona. Tämän jälkeen hänen suurin projektinsa oli tutkija-arkeologi George Lucasin ohjaamissa Indiana Jones seikkailuelokuvissa. Ford on vastaanottanut lukuisia Golden Globe- ja Oscar-ehdokkuuksia. Vielä yli seitsemänkymmentävuotiaana, hän on haluttua tavaraa. Viimeisin roolisuoritus on tämän vuoden puolella Jack Londonin klassikkoromaaniin perustuvassa elokuvassa Erämaan kutsu. 

Vakavamielisen harvoin nauravan Daniel Graigin havaittiin sopivan hyvin James Bondin saappaisiin. 23 vuotiaana hän valmistui taidekoulusta Lontoossa, jossa hän opiskeli yhdessä Ewan McGregorin ja Alistair McGowan ja Joseph Fiennesin kanssa. Monet pitävät häntä parhaana Bondina sitten Sean Conneryn klassikoiksi muodostuneiden varhaisten Bondien jälkeen. Graig on esiintynyt neljässä Bond-elokuvassa, ja hänen oman ilmoituksensa mukaan No Time Die on hänen viimeisensä. Hieman tuntemattomiksi ovat jääneet hänen roolinsa rikoselokuvassa Tie Perditioniin ja München.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *